evaluari

Evaluare autoturisme

5/5 - (1 vote)
 

Servicii de evaluare autoturisme

Evaluare autoturisme
Evaluare autoturisme

Detinatorii de autoturisme, in special persoane juridice, sunt nevoiti sa apeleze de multe ori la servicii de evaluare autoturisme. In ultima perioada au aparut persoane necalificate care folosesc denumirea de evaluator auto si pot induce in eroare beneficiarii. In randurile urmatoare doresc sa clarific probleme evaluarii autoturismelor si a persoanelor si firmelor autorizate in domeniu.

Ce inseamna evaluarea de autoturisme ?

Evaluarea autoturismelor reprezinta procesul prin care este estimat un anumit tip de valoare pentru un bun mobil de tipul autoturismelor. Procesul de evaluare este compus din inspectia bunului evaluat, analiza pietei specifice acestor bunuri, calculul valorii si elaborarea raportului de evaluare.

Cand avem nevoie de evaluarea autoturismelor ?

Beneficiarii rapoartelor de evaluare auto pot solicita aceste lucrari in situatii diferite, ori de cate ori este necesara cunoasterea valorii unui bun, la un anumit moment pe axa timpului. Autoturismele sunt evaluate in urmatoarele situatii:

  • garantare imprumuturi cu bunuri de tipul masinilor si autoturismelor
  • stabilirea valorii de taxare in vama pentru autoturisme importate
  • informarea proprietarului asupra valorii de piata a autoturismului
  • evaluare autoturisme pentru vanzare fortata

Cine sunt cei abilitati de lege sa efectueze evaluarea autoturismelor ?

Singurii experti autorizati legal in Romania pentru evaluarea autoturismelor sunt expertii evaluatori ANEVAR specializati in evaluarea bunurilor mobile. Pentru evaluarea flotelor auto sau a autoutilitarelor este recomandat sa se apeleze la serviciile unei firme de evaluare autorizata ANEVAR. Aceste societati reunesc echipe de ingineri cu experienta in analiza pietei auto si in evaluarea flotelor de mari dimensiuni. O recomandare suplimentara ar fi sa apelati intotdeuna la ingineri autorizati pentru evaluarea bunurilor mobile, mai ales a celor cu grad inalt de specializare. De multe ori cunostintele tehnice ale unui jurist sau ale unui economist nu sunt suficiente pentru a fundamenta o opinie pertinenta asupra unui bun mobil sa a instalatiilor aferente.

Care sunt persoanele de care trebuie sa ne ferim ?

Pe internet exista persoane care folosesc fara drept titlul de “evaluator auto” si efectueaza diagnoze cu echipament neomologat. De cele mai multe ori aceste diagnoze sunt facute cu testere ce se conecteza prin portul OBDII si au ca scop citirea parametrilor de functionare ai autoturismului. Unii dintre acesti indivizi emit si opinii referitoare la starea tehnica a autovehiculului fara a avea pregatire in domeniu si fara a fi acreditati. Aceste opinii pot induce in eroare beneficiarii si clientii iar conectarea interfetelor neomologate poate produce defectiuni iremediabile circuitelor autoturismului. Costul reparatiei unei unitati ECU poate varia intre 500euro si 3000euro. Recomandarea noastra este ca diagnoza sa fie efectuata la reprezentanta autorizata a producatorului autoturismului. Evaluarea starii tehnice a autoturismul va fi efectuata de catre personalul de specialitate, special calificat pentru aceasta misiune de catre fabricantul autoturismului.

Cat costa serviciile de evaluare pentru autoturisme si autoutilitare ?

Serviciile de evaluare pentru masini, autoturisme, autoutilitare ?i pentru alte tipuri de autovehicule pornesc de obicei de la suma de 80-100 de Euro pentru o unitate si pot creste in functie de gradul de complexitate al lucrarii. Pentru evaluarea flotelor auto tarifele sunt intodeauna ofertate dupa o analiza atenta a masinilor ce urmeaza a fi evaluate, a tipul de valoarea si a conditiilor de piata. Aceste preturi nu includ costul serviciilor de inspectie tehnica sau de diagnosticare a unor probleme de catre unitatea service autorizata. Pentru autoturismele avariate sau cu defectiuni tehnice este recomandat sa se efectueze din timp o inspectie tehnica la unitatile autorizate. Firma care va efectua evaluarea autoturismului va tine intotdeuna cont de buletinul de inspectie si de devizul oficial semnat si stampilat.

Firme specializate in evaluarea autoturismelor si a altor tipuri de masini.

Avand o bogata experienta cu multe din firmele de evaluare din Bucuresti, pentru evaluarea autoturismelor si a parcurilor auto de mari dimensiuni putem recomanda cu incredere firma de evaluare Haintz Consulting SRL. Societatea a evaluat in decursul timpului diverse tipuri de autoturisme din flota societatii noastre pentru scopuri diferite. Din ele amintesc urmatoarele: evaluare auto in scopul informarii managementului, evaluare de autoturisme pentru vanzarea la licitatie, evaluare autoturisme in vederea vanzarii pe piata in loturi mari. Evaluatorii auto din cadrul firmei ne-au consiliat si ne-au ajutat sa luam decizii bune legate de parcul auto al firmei. In cazul evaluarii unei flote de autoturisme cu varsta cuprinsa intre 4 si 5 ani, raportul de evaluare auto al celor de la Haintz Consulting a fost un factor determinant in luarea deciziei de a folosi aceste autoturisme pentru o perioade de inca doi ani. Testul timpului a dovedit ca opinia evaluatorilor de la Haintz a fost corecta iar firma noastra a facut o economie importanta. Un aspect important al evaluarii este faptul ca inspectia autoturismelor firmei a fost efectuata de ingineri autorizati pentru evaluarea bunurilor mobile. Inspectarea autoturismului de catre un inginer asigura o calitate superioara a lucrarii de evaluare, in comparatie cu lucrarile ce se bazeaza pe inspectii efectuate de catre unii evaluatori fara studii ingineresti. De multe ori am fost placut suprinsi atunci cand inginerii de la Haintz Consulting ne-au semnalat unele aspecte tehnice importante legate de autoturismele evaluate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*