mijloc fix amortizat
evaluari,  Inginerie

Modificare durata de functionare si amortizare mijloace fixe

5/5 - (14 votes)
Societatea subiect deţine un număr de imobilizări corporale ale căror durate de funcţionare din înregistrări nu mai corespund cu starea tehnică şi deprecierea acestora.
La unele bunuri au fost făcute îmbunătăţiri succesive care au modificat valorile dar şi duratele de funcţionare, în prezent situţiile contabile nefiind corespunzătoare cu realitatea pieţei.

 

mijloc fix amortizat
Modificare durata de functionare mijloace fixe. Cisternă carburant amortizată integral

Pentru unele dintre aceste bunuri este necesară  schimbarea duratelor de amortizare.
Bunurile în stare foarte bună, îmbunătăţite vor necesita prelungirea duratei de funcţionare înscrise. Bunurile depreciate necesită micşoarea corespunzătoare a duratei de funcţionare
Modificările duratelor de viaşă se pot aplica atânt imobilizarilor corporale cât şi necorporale ale intreprinderii.

imobilizari corporale
Imobilizari corporale – modificare durata de amortizare. Instalaţii pompe fluide cu densitate mare.

 

Pentru mijloace fixe de tipul utilajelor tehnologice se constată că durata normală de funcţionare este depăşită, ele fiind deja amortizate.  Mentenanţa corespunzătoare, modernizările neînregistrate contabil şi îngrijirea din partea personalulul impun mărirea durati de funcţionare a utilajelor cu ajutorul unei lucrări de expertiză tehnică autorizată.

Modificare durata de functionare in vedea amortizarii mijloacelor fixe sunt calculate de experţii tehnici în rapoartele de expertiză tehnică.
Raportul este bazat pe inspecţii în teren, relevee ale bunurilor mobile, fişe tehnice, încercări de laborator, teste, probe, analize, calcule.
Valorile obţine în raportul de expertiză sunt preluate şi folosite pentru înscrierea în situaţiile contabile ale societăţii.

Pentru expertizarea mijloacelor fixe în vederea modificării duratelor de funcţionare, de viaţă sau exploatare, recomandăm experţii tehnici ai firmei Haintz Consulting.

experţi tehnici autorizaţi
experţi tehnici dotări tehnologice

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*