Diverse

“Povestea Sovietelor”, Joi 29 septembrie 2011 la TVR1

Rate this post
Primul post al televiziunii nationale va difuza pe data de 29 septembrie a.c. documentarul “Povestea Sovietelor” (The Soviet Story).
Documentarul a fost regizat in anul 2008 de letonul Edv?ns Šnore iar finantarea a venit din partea grupului UEN (Union for Europe of the Nations), de pe langa parlamentul European.
*Discutam despre soviete dar Uniunea Europeana si grupul pentru uniunea natiunilor europene par rupte din acelasi registru rosu.

Revenind la filmul nostru, pot spune ca il consider un act de curaj impotriva celor care au scris brutal istoria lumii, atat impotriva celor din est cat si a celor din apus.
In film este prezentata teroarea rosie, holocaustul impotriva rusilor dar si episodul ucrainean numit Holodomor(moartea prin infometare).
Vizionarea acestui film va mai deschide ochii celor ce au uitat de atrocitatile socialismului si va da fiori copiilor criminalilor.
Multi considera ca acest material a sosit prea tarziu dar se pare ca are si acum ecouri puternice in sufletul celor care stiu ca familiile lor au trait si au prosperat datorita crimelor savarsite de parinti si bunici.

Acest film trebuie vazut. Este un pas important in a intelege ca socialismul este sistemul care a omorat cei mai multi oameni in istorie.
Trebuie sa luam in calcul nu doar cele doua razboaie dar si miscarile premergatoare lor, atunci cand s-au pus la cale conflictele ce au rasturnat monarhiile europene.
Niciodata in istorie nu a fost vazut un asemenea numar de victime. Probabil ca nici molimele evului mediu impreuna cu razboaiele nu au omorat atat cat a reusit cuvantul rosu in numele egalitatii si libertatii.

Povestea sovietelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*