evaluari

Cine are nevoie de evaluari imobiliare in perioada de criza ?

Rate this post

Cine are nevoie de evaluari imobiliare in perioada de criza ?

Preturile proprietatilor imobiliare au scazut, profiturile scad, dezvoltatorii intra in procedura de insolventa, taxele si impozitele cresc.
O descriere destul de sumbra pentru piata imobiliara romaneasca si mai ales pentru perspectivele ei.
In acest peisaj, totusi, se fac tranzactii chiar daca numarul lor a scazut considerabil fata de anii de glorie 2005-2008.
Aflati la mijlocul distantei dintre cumparatori si vanzatori, evaluatorii autorizati, in special evaluatorii de proprietati imobiliare (cunoscuti si ca “evaluatori imobiliari”) au dificila sarcina de a analiza piata, stabili tendintele si de a evalua pretul imobilelor.

Cine are nevoie de evaluari imobiliare in perioada de criza ?
Punctual, dupa informatiile primite de la “sponsorul emisiunii” enumeram urmatoarele situatii:
– Persoanele care vand sau ofera spre inchiriere proprietati imobiliare. O evaluare corecta ii ajuta sa oferteze un pret apropiat de pretul pietei. Este foarte important ca proprietarul sa cunoasca si sa inteleaga fundamentele valorii de piata in negocierea cu viitorul chirias/cumparator.
– Persoanele care cumpara sau doresc sa inchirieze imobile. Un raport de evaluare imobiliara este de real folos investitorilor sau actionarilor, fiind un element de baza pentru un business-plan bine pus la punct.
– In vederea actualizarii situatiilor financiar-contabile, societatile comerciale apeleaza la evaluatori pentru stabilirea valorii actualizate a proprietatilor detinute.
– Evaluarile imobiliare sunt utile pentru stabilirea valorii de piata in vederea impozitarii proprietatilor detinute de societi comerciale.
– Pentru garantarea creditelor, finantatorul solicita evaluari imobiliare pentru imobilele ce fac subiectul garantiei.

*Articol scris la sugestia “sponsorului emisiunii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*