Restaurantul Madame Butterfly
La recomandarea unor apropiati am intrat in restaurantul din titlu.
Sa incepem cu localizarea.
Restaurantul se afla situat in zona centrala a Bucurestiului, aproape de Bulevardul Pache Protopopescu, la intersectia strazilor Mantuleasa cu Pictor Stefan Luchian.
Imobilul este o cladire veche, de la sfarsitul secolului XIX, renovata frumos, pastrand stilul original.
Inca de la inceput am remarcat faptul ca in zona sunt locuri de parcare, chiar daca o minte stralucita de urbanist comunist a aruncat printre casele vechi un bloc de locuinte din beton.
In fata restaurantului, mai bine zis in intersectie se afla un mic parc cu un bust in mijloc. Cine e curios sa vada al cui este sa imi spuna si mie.
Sa povestesc si despre restaurant, ca pana acum am descris zona si cladirea.
Dupa ce urci scarile de marmura intri intr-un hol in cu un mic bar. Din spatele barului ne-a intampinat o chelnerita zambitoare.
Ne-a condus intr-una din cele 4 sali(incaperi) ale restaurantului, mai precis intr-una de nefumatori.
Masa curata, tacamuri curate, inclusiv servet de pus pe tine, curat si el.
Flamanzi fiind am ales o supa minestrone (parca asa ii spune) iar ca fel de-al doilea muschi de vita cu sos de piper verde.
Supa buna dar pana la urma e supa, in schimb muschiul de vita a fost minunat.
Pe o farfurie mare a venit domnul muschi. Un cilindru cu diametru de aproximativ 8 cm si inaltime de minim 4 cm, rumenit si invelit cu sos. De jur imprejur boabe de piper intregi.
Sub crusta rumenita, surpriza, carnea roz, frageda.
Surpriza cea mai mare a venit cand am inceput sa il mananc.
In loc de obisnuitul muschi de vita (cateodata tare), la Madame Butterfly am gasit un muschi deosebit de fraged, ce se topeste in gura dar totodata are gustul carnii prajite.
Am uitat sa precizez ca am luat garnitura de spanac, foarte usoara si racoroasa.
Mai multe in episodul urmator, acum imi ploua in gura cu gandul la muschiul pregatit de bucatarul lor.
In link-ul urmator este o imagine aeriana a zonei, preluata din Bing.
http://www.bing.com/maps/?v=2&cp=rd5bjjk58hwm&scene=42760381&lvl=2&sty=b
2 Comments
Miky
Ai idee pana la ce ora este deschis ?
Croco
Programul normal e pana la 11, dar cred ca trebuie sa stea pana la ultimul client.
Asa consider eu ca e normal pentru un restaurant.
Din pacate in Romania nu prea se practica asta.
Daca in Bucuresti mai gasesti locuri in care sa mananci civilizat pana mai tarziu, in provincie e jale, nimic nu e deschis.