Auto

Cele mai bune suspensii pentru Dacia Duster

Rate this post
Dacia Duster reprezinta unul dintre cele mai de succes modele ale producatorului romano-francez Dacia.
Inca de la lansare, Duster a reprezentat o alternativa convenabila pentru segmentul SUV, segment dominat pana atunci de producatorii straini.

Fabricantii de la Dacia au intuit nevoia utilizatorului roman de 4×4 si au lansat un model cu pret avantajos si performante bune in mediul off-road.


Pentru realizarea modelului Duster a fost folosita o platforma cunoscuta, testata si foarte fiabila – platforma Dacia Duster.
Acesta platforma comuna a beneficiat de imbunatatiri importante pe parte de siguranta, tractiune si suspensie.

La capitolul siguranta Dacia Duster a depasit cu pana la 10% specificatiile modelului Logan, obtinand clasificari de peste 75% la protectia adultilor, a copiilor din spate dar si a pietonilor.

Pentru a obtine fiabilitatea maxima modelul DD a fost prevazut si cu versiuni cu tractiune pe  o singura axa si motorizari 1.6 16v.
Versiunile cu tractiune integrala imprumuta sistemul 4×4 de la Nissan Qasquai si il implementeaza cu brio pe modelul national.
Sistemul 4×4 este de tip “on-demand”, majoritar tractiunea fiind transferata catre puntea fata, la nevoie fiind cuplata si puntea spate.
Sitemul poate rula in modurile “fata”, 4×4 permanent sau 4×4 auto.

Suspensia are la baza suspensia plaformei Logan cu imbunatatiri venite de la marca Nissan.
Puntea fata este de tip McPherson iar puntea spate dispune de o suspensie tip mult-link.

 

Dacia Logan permite montarea unui numar variat de ansabluri suspensie arc amortizor dar cele mai multe dintre acestea sunt variante stoc sau inferioare echiparii de fabrica.
Amortizoarele folosite sunt de multe ori fabricate in afara Uniuni Europene, in tari ale lumii a 3-a. Acestea beneficiaza de o garantie mica de la producator, intervalul de 24 luni fiind acoperit de comerciantul suspensiei.

Arcurile de schimb provin deasemenea din tari care nu acorda atentie deosebita aliajului, modului de prelucrare a otelului si nici protectiei anticorozive a acestuia.

Pot fi obtinute relativ usor arcuri ce asigura pentru moment o garda marita dar aceste nu asigura rezistenta in timp si siguranta, aspecte deosebit de esentiale in exploatarea unui autoturism.

Penteker Romania ofera kit-uri de suspensii standard, de inaltare si heavy duty pentru modelul Dacia Duster.
Suspensiile oferite sunt fabricate in tari importante la nivel mondial si au garantie standard de 24 luni din momentul montarii.
Pretul suspensiilor Penteker este mai mare decat pretul produselor de echipare standard dar este pe deplin justficat de calitatea fabricatiei si a montajului.

 

 

Avantaje suspensii Penteker:

 

Amortizoare heavy duty de calitate
Arcuri hey duty / de inaltare fabricate din otel special, garantat la coroziune si oboseala
Montaj in service autorizat RAR. Mecanici specializati in montare elementelor de suspensie de calitate superioara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*