Auto

Suspensiile Penteker in Romania

5/5 - (1 vote)
Suspensii Penteker, arcuri amortizoare, flanse
Suspensii Penteker, arcuri amortizoare, flanse

Multi dintre posesorii de autoturisme SUV 4×4, marca Subaru, au avut probleme cu suspensiile de pe puntea spate. Dupa 2-3 ani sau dupa 50.000km, multe dintre aceste autoturisme si-au pierdut din inaltimea puntii spate din cauza imbatranirii ansamblului arc-amortizor-flansa. Cele mai afectate de fenomenul imbatranirii sunt celebrele suspensii SLS (self leveling system), suspensii ale caror preturi depasesc suma de 1500Euro in varianta OEM. Variante after-market exista dar sunt compuse din subansamble provenite de la producatori diferiti. Unii utilizatori au incercat sa imperecheze amortizoarele si flansele Sachs cu arcuri KYB/Kayaba, Bilstein, Boge sau Kamoka.

Cele mai multe dintre aceste combinatii sunt nefericite deoarece arcurile nu sunt proiectate unitar cu amortizoarele si nu tin cont de specificatiile tehnice ale autoturismelor. Firma Penteker a venit in intampinarea posesorilor de autoturisme Subaru Forester SG cu un kit complet arc-amortizor-flansa, ce se comercializeaza sub denumirea Penteker Lift Kit Performance.

Prin montarea acestei suspensii autoturismele castiga aproximativ 6cm in inaltime pe puntea spate. Conform specificatiilor manualului tehnic, distanta se masoara din centrul rotii, pe verticala, catre aripa. Un autoturism cu suspensiile uzate, care a parcurs ~70.000 in 4 ani, avea aceasta distanta de 37,5cm. Dupa montarea arcurilor, a amortizoarelor si a flanselor Penteker distanta a crescut la 44cm, asa cum este recomandat pentru autoturismele Subaru Forester 2.0x. Pretul unui kit complet de suspensii spate Penteker pentru Subaru Forester SF sau SG este de aproximativ 2500Lei, TVA inclus.

Produsele Penteker se comercializeaza in acest moment prin reteaua de unitati service autorizate Subaru sau prin unitati service partenere, ce detin autorizatii RAR de reparatie pentru marca respectiva. Pentru mai multe detalii legate de posibilitatile de achizitie puteti apela reprezentantul firmei la numarul de telefon 0729.77.11.33.

4 Comments

  • Forester2004

    Detin un Subaru Forester din anul 2004. Am schimbat de doua ori pana acum amortizoarele dar masina sta in continuare lasata pe spate.
    Daca plec la un drum si o incarc se lasa si mai tare.
    Aveti idee daca suspensiile astea se pot monta si pentru modelul meu ?
    Cat costa un set complet pentru spate, cat au garantie si unde le pot monta. Va multumesc.

  • Nicolae Vele

    Ma intereseaza arcuri si amortizoare pentru fata. Masina a inceput sa stea prost in curbe si trebuie sa merg incet cu ea.
    Inainte era foarte stabila, acum s-a inmuait si nu mai sunt deloc multumit de ea.
    Mai detin si un Mitsubishi Outlander din 2009, puteti sa imi aduce suspensii si pentru aceasta masina ? Nu am schimbat niciodata suspensiile la Outlander dar cred ca s-a lasat si ea pe spate.

  • SUV X-Trail Nissan

    Ce parere aveti legat de un Nissan X-trail diesel din 2010 ? Cum il pot ridica pentru a nu mai atinge bolovanii atunci cand merg la pescuit ?
    Ies destul de des cu masina pe teren si vreau niste arcuri de inaltare. Trebuie schimbate si amortizoarele odata cu arcurile ?
    Gasesc la Penteker kit-uri complete pentru inaltarea masinii ?

    • Administratorul

      Cu siguranta cei gasi la Penteker o solutie pentru inaltarea SUV-ului Nissan X-TRAIL.
      Au cel putin doua variante, una este pentru condus Rally si cealalta pentru drumuri grele si incarcare.
      Am vazut un X-Trail din 2009 echipat cu suspensiile de la Penteker si se comporta foarte bine in curbe. Nu uita sa le spui cum va fi folosita masina, este foarte important pentru alegerea unui kit bun.

      Nu te orienta la solutii ieftine, discuta cu ei si vezi care este cea mai buna varianta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*