Diverse 2

Norc.ro a disparut. Unde e Norc-ul ?

Rate this post

Norc.ro – Serviciul romanesc gratuit de imagini panoramice ale drumurilor si strazilor din Romania (si nu numai).

Acum cativa ani in urma am aflat de existenta unui serviciu gratuit de imagini panorice ale drumurilor.
Cel care mi-a spus de existenta site-ului Norc.ro este un inginer drumar tanar, un tip care se adapta repede la toate noutatile din domeniul IT.
Pe el il scutea de unele deplasari pe teren, atunci cand trebuia sa vada unele detalii ce nu fusesera fotografiate sau desenate pe planurile colegilor de lucru.

Serviciul oferit de firma bucuresteana S.C. eXtreme Soft Group S.R.L era foarte asemantor cu Google Earth (Street View), oferita de firma Google, dar avea cateva plusuri care il puneau in fata acestuia.
Norc-ul avea un director de firme/afaceri si puteai localiza usor multe obiective.
Poate ca detaliul cel mai interesant era baza de date cu anunturi imobiliare care aveau corespondenta pe harta.
Filtrarea era foarte logica si facila si iti permitea sa gasesti rapid propriatea dorita intr-o anumita zona.
Fata de aplicatia stupida a celor de la Imobiliare pot spune ca Norc era mult in fata.

Din pacate de doua-trei luni Norc nu mai poate fi accesat. Pagina nu se mai incarca si nici serverul nu returneaza vreun mesaj explicativ.
Multor utilizatori le era foarte utila aceasta aplicatie dar se pare ca ea nu a generat suficiente venituri pentru mentinere.
Dat fiind ca era un produs romanesc bun, ar fi trebuit ca sa il promovam si sa il folosim mai mult decat pe aspiratorul de date numit Google.

Eu sper ca firma Extreme Soft Group sa il repuna in functiune iar noi, utilizatorii, sa ne preocupam mai mult de acest produs, mai ales ca este un efort romanesc 100%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Comments

  • Lucian

    Si noi foloseam la munca serviciile celor de la Norc.
    Folosesti un produs bun din prima si realizezi cat de greu este fara el dupa ce nu il mai ai.
    Fata de imobiliare era de 100 de ori mai bun, mai précis.

  • remarca despre norc

    daca intri pe wiki – http://ro.wikipedia.org/wiki/NORC si http://en.wikipedia.org/wiki/NORC_(web_service) obesrvi ca e scos din toata europa. se pare ca o data cu lansarea lui google street-view au renuntat nu numai la servicii, ci a fost sters tot site’ul; ba chiar si domeniile nu mai par a fi alocate.. (“The sites seems to be down since early November 2013”).
    pacat, era fain. dar pentru cei ce-l foloseau in imobiliare (ca si eu am lucrat in domeniu), acum este instant google street view.
    eu il gasesc tot atat de bun, daca nu chiar mai tare ca norc

  • vadra

    Pai nu va dati seama de concurenta facuta lui Google ?! Cum sa fie cineva la fel (sau mai destept) decat ei ? Asa ca au folosit toate mijloacele posibile si NORC.ro nu mai exista !!

  • Alberto Kurtyan

    NORC.RO a fost firma de test cu care Google Maps a intrat pe piata romaneasca. Asa face gmaps in toata lumea pentru a evita problemele juridice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*