Ozonare

Dorim sa achizionam o vila cu probleme

Rate this post

Dorim sa achizionam o vila cu probleme

Una dintre persoanele care a locuit in vila a fost bolnava de TBC

 

Vila pe care dorim sa o achizitionam se afla situata in statiunea Busteni, intr-o zona foarte frumoasa si a fost construita inainte cel de-al doilea razboi mondial.
Cladirea este intr-o stare foarte buna, proprietarii anteriori pastrand-o cat mai aproape de starea initiala.
Am cautat multi ani o astfel de vila insa dupa ce am gasit-o am aflat de la unele persoane ca in respectiva constructie a locuit o persoana bolnava de tuberculoza.
Am discutat cu un medic specialist in pneumo-ftiziologie si am inteles ca bacilul Koch este destul de rezistent si poate exista un risc de contaminare fara o igienizare temeinica.
Sfatul neoficial al medicului a fost sa aruncam absolut tot mobilierul si toate obiectele din casa si sa le ardem.
Pentru casa ne-a recomandat sa varuim totul si sa lacuim parchetul.
Am vazut pe site-ul dumneavoastra ca recomandati tratamentele soc cu ozon pentru distrugerea bacteriei care provoaca tuberculoza.
Este posibil ca sa scapam de aceasta bacterie cu ozon ? Ce sfaturi ne puteti da pentru a putea locui in liniste in aceasta vila ?

R: Ozonul este un gaz cu un caracter oxidant extrem de puternic.
Pentru imobilul descris de dumneavoastra se poate folosi cu succes un tratament soc cu ozon dar sunt recomandate si cateva operatiuni suplimentare fata de sfaturile oferite de medicul specialist.
Dupa eliberarea completa a vilei este recomandata generarea unei cantitati mari de ozon in incaperi. Gazul va fi lasat sa actioneze pe o durata de mai multe zile, timp in care nu este permis accesul nici unei persoane inauntru.
Dupa prima etapa de ozonare a camerelor este recomandat sa fie scos parchetul vechi iar de pe pereti si plafon sa fie decopertata tencuiala.
Ozonizarea initiala este facuta cu scopul de a oferi un mediu de lucru sigur pentru echipa de constructori.
Dupa terminarea lucrarilor se va efectua o a doua operatie de ozonare pe o perioada de maxim 4 zile.

Urmand acesti pasi mediul interior devine sigur pentru locuitorii imobilului, toate riscurile de natura organica fiind indepartate.