Hoteluri

Hotelul Mercure City Center din Budapesta

Rate this post
Daca vrei sa vizitezi pentru cateva zile Budapesta o varianta excelenta este hotelul de patru stele (4) Mercure City Center, hotel apartinand lantului international Accor Hotels.
Hotelul se afla in centrul orasul, in zona de est – Pesta pe strada pietonala Vaci(Vaci Utca – cu i scurt, ca in cuvantul baci, sau taci) nr. 20, la 200 de metri de piciorul podului Erzsebet si la 250 metri de piata Vorosmarty(Vörösmarty tér).
Chiar daca este amplasat ultracentral hotelul Mercure City Center dispune de o parcare incapatoare cu acces din strada Petofy Sandor. De fapt singura problema a acestui hotel este cea legata de accesul auto pentru ca sistemele GPS nu stiu sa va conduca bine.
Secretul drumului cu masina este sa ajungeti sub podul Eszsebet, pe bulevardul Belgrad (cu palamentul in spate) si apoi sa faceti stanga pe strada Iranyi.
De pe strada Iranyi faceti inca o data stanga pe strada Petofy Sandor si veti intra in pasajul subteran ce trece pe sub strada Lajos Kossuth(faimosul revolutionar si maestru mason).
Daca ati respectat indicatiile veti ajunge la parcarea subterana a hotelului, parcare cu o rampa de acces destul de abrupta, de aproximativ 35-40 grade.
Nu uitati ca tariful de parcare este de aproximativ 24euro pe zi dar face toti banii.
Din parcare urcati cu liftul direct la receptie unde veti fi intampinati de personalul bine pregatit si foarte politicos. Vi se vorbeste atat in engleza cat si in germana.
Recomand sa va purtati frumos cu receptionerii hotelului pentru a obtine o camera cu vedere la strada pietonala Vaci.

Camerele sunt de dimensiuni medii, bine dotate si aveti posibilitatea sa optati pentru camere de fumatori.
Mobilierul este bun, camera este dotata si cu un mic birou pe care puteti pune un laptop de la care puteti accesa internetul wireless gratuit.
Mare atentie la televizor deoarece cele mai multe canale interesante sunt contra cost. Totusi aveti posibilitatea sa vedeti si canale gratuite, insa acestea sunt in limba germana deoarece nemtii sunt printre putinii europeni care isi permit sa difuzeze filme relativ noi la posturile TV publice.
Patul matrimonial este incapator iar lenjeria este curata. Camera dispune de doua cosuri de gunoi, dintre care unul in baie.
Mare atentie daca faceti dezordine in camera, room-service-ul vine si va aranjeaza inclusiv lucrurile personale aruncate (pantofi, camasi, etc.).
Dupa prima zi in care am lasat ca in urma hunilor 🙂 camerista unguroaica ne-a facut o ordine incat a doua ne-a fost rusine sa mai lasam ceva aruncat.

Poate cel mai important aspect al camerei de hotel este baia. Totul de buna calitate, lavoarul mare, oglinda mare, bine luminata, vasul de toaleta de calitate, vasul de WC functional.
Apa este calda, cabina se inchide foarte bine si podeaua ei nu aluneca. Un inconvenient ar fi dusul fix insa este doar un aspect.

Hotelul dispune de trei lifturi astfel ca nu trebuie sa astepti foarte mult pana cand urci sau cobori.
Receptia are si o cafenea pentru nefumatori, cu scaune de piele rosie si cu decorationi moderniste.
Vizavi de cafeneaua de la parter se afla 3 sau patru computere de la care puteti accesa oricand internetul pe baza cartelei de acces in camera.

Un punct tare al hotelului Mercure il reprezinta restaurantul de patru stele.
Recomand sa luati bilete cu micul dejun inclus pentru ca atat servirea cat si produsele sunt de calitate superioara.
Bufetul suedez este foarte bine dotat oferind optioni culinare pentru toate gusturile.
Bucatarii ofera atat bucatarie internationala cat si specialitati locale.
Micul dejun costa in jur de 15euro ceea ce reprezinta o afacere pentru romanii mancaciosi. Din pacate unii conationali de-ai nostrii merg si de 3-4 ori pentru a-si umple farfuriile.

Dupa micul dejun in restaurantul hotelului puteti iesi la o plimbare.
Pentru primele zile recomand plimbarea culturala urmand ca spre sfarsit sa faceti plimbarea de shopping respectiv cea de relaxare.
Recomand iesirea catre stanga, spre podul Elisabetei, pe langa biserica Franciscana.
Dupa o scurta plimbare pe malul Dunarii puteti trece podul Erzsebet spre catre colina Gellert din districtul 1 al Budei.
Aici puteti vizita citadele austriaca din varful dealului si apoi sa mergeti catre nord, tot pe malul Dunarii, catre funicular.
Cu funicularul, sau pe jos, puteti ajunge pe dealul castelului regal din Buda.
Aceasta este poate cea mai interesanta zona a orasului, aici fiind comasate muzee, biserici, palatul regal si multe alte locuri de interes istoric.
Zonei trebuie sa ii dedicati cel putin 4-5 ore. Recomand sa aveti provizii de apa (cate o sticla de 0.5 litri) si 1-2 batoane energizante pentru a putea rezista plimbarii.
Dupa ce ati vizitat toata colina castelului va recomand intoarcere pe Podul de lanturi catre Pesta.
Trecand podul veti ajunge in piata Roosevelt, loc de unde puteti admira colina castelului. Din pacate la orele amiezii soarele va va bate direct in fata asa ca recomand pentru admirarea colinei sa mergeti dimineaza, in jurul orei zece tot pe cheiul Dunarii dar in piata Vigado.

Dupa plimbarea in Pesta este bine sa reveniti la hotel si sa va refaceti fortele luand pranzul sau cina la restaurantul de la etajul 1.
Daca bugetul nu este prea generos puteti opta si pentru variantele de fast=food de pe Vaci Utca: Mac Donalds, Burger King sau NordSee. Recomand cu incredere pestele nemstesc de la NordSee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*