Auto

Cel mai bun ulei pentru motoarele Audi pe benzina

Rate this post

Marca Audi

Audi RS6, uleiuri
Audi

Numele Audi nu mai are nevoie de prezentare. Marca germana s-a impus de-a lungul timpului prin calitate si inovativitate.
Dupa achizitia marcii de catre grupul Volkwagen marca a intrat pe un puternic trend ascendent, dobandind renumele de care se bucura si in prezent.
Quattro, VR5, VR6, W12, TFSI, TSI sau DSG sunt cateva din denumirile comerciale ale unor sisteme catre au contribuit la succesul firmei germane.

 

De ce alegem motorizari Audi pe benzina ?

Audi-R8Motorizarile diesel produse de grupul VAG au fost si sunt unele dintre cele mai performante de pe piata. Grupul Audi VAG a rezolvat eficient probleme asociate motorizarilor diesel de capacitate cilindrica mica.
In prezent diesel-ul nu mai este in topul preferintelor cumparatorilor din motive de taxe si de intretinere.
Uniunea Europeana taxeaza suplimentar motorizarile diesel iar intretinerea acestor motoare este mai costisitoare decat in cazul variantelor pe benzina.

Motoarele Otto au randament mai mic decat motorizarile Diesel dar au cateva avantaje incontestabile.
Dintre acestea amintesc urmatoarele:

 

  • Costuri relativ reduse de intretinere. Filtre de carburant mai ieftine, fara instalatii de preincalzire.
  • Constructie mai simpla decat in cazul motoarelor diesel. Sistemele de reducere a poluarii sunt mai putine, mai simple si mai usor de intretinut.
  • Taxe mici. Taxe de inmatriculare reduse, posibilitatea de a tranzita centrele marilor orase europene.
  • Puterea este distribuita pe o plaja mai mare de turatii, constitutind un avantaj la efectuarea manevrelor de depasire.
  • Incalzirea rapida a motorului pe timpul sezonului rece. Uleiul atinge temperatura normala de lucru intr-un interval redus de timp, impiedicand astfel aparitia uzurilor pe suprafetele metalice in miscare.
    Furnizarea rapida a caldurii este un avantaj pentru conducatorul auto si pasageri, mai ales in cazul deplasarilor urbane pe distante scurte.
  • Zgomot de functionare redus, confort acustic sporit.
  • Gaze de esapament curate, fara particule periculoase pentru sanatate.

 

Uleiuri de calitate slaba. Exista asa ceva ?

Raspunsul este DA. Piata este dominata de produse ieftine decorate cu etichete inselatoare.
Termenele “Long life”, “Ultra long Life” sau “Full Syntetic” ar trebui sa ne faca mai atenti, nicidecum sa ne pacaleasca la alegerea unui ulei.
Intervalele mari de service nu sunt posibile pentru autoturismele actuale. Aceste intervale nu au fost recomandate de ingineri, ele sunt propuneri ale echipelor de marketing.
Concurenta acerba de pe piata obliga firmele sa declare intervale de service tot mai mari, in prezent multe depasind 30.000km.

Conform analizelor independente, uleiurile de motor rezista maxim 10.000km. Dupa acest numar de kilometri ele isi pierd proprietatile iar motoarele se uzeaza prematur.
Cei ce doresc sa foloseasca autoturismele mai multi ani si minim 40.000km /an au obligatia de a nu depasi 10.000km cu intre schimburile de ulei si filtre.

 

Avantajele folosirii unui ulei de calitate

Reducerea uzurilor din motor. Marirea duratei de viata a motorului.
Diminuarea zgomotului produs de functionarea motorului.
Consum redus de carburant

 

Cel mai bun ulei pentru motoarele Audi pe benzina ?

Unul dintre cele mai bune uleiuri sintetice esterice este uleiul Royal Purple.
Continutul bogat in compusi ai zincului si fosforului asigura o protectie mult superioara fata de uleiurile disponibile pe piata.
Aditivii asigura pastrarea unui PH alcalin pe durata de folosirea a uleiului. Compusii bazici previn coroziunile nedorite provocate de acizi pe circuitul de ungere al motoarelor de generatie noua.

 

Autoturisme si motoare pe benzina compatibile Royal Purple

uleiuri full sintetice Audi
Royal Purple Audi

Uleiurile Royal Purple 100% sintetice sunt compatibile cu urmatoarele modele de autoturisme AUDI: 100, 200, A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8, ALLROAD, Q3, Q5, Q7, QUATTRO, R8, TT.

Motoare benzina Audi: TSI, TFSI, FSI, S, Turbo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*