Diverse

Hard reset ECU Subaru Forester

Rate this post

Hard reset pentru masini Subaru Forester (functioneaza si pentru Subaru Impreza).

De multe ori avem nevoie sa resestam computerul masinii personale. Sunt situatii in care datorita unor factori perturbatori sunt memorate anumite erori si nu mai putem scapa de ele.
Folosirea unui carburant prost poate fi memorata de ECU, acesta modifica functionarea motorului pentru o buna compatibilitate cu acest carburant insa retine aceste setari si pentru carburantul de calitate.
Se poate intampla ca motorul sa “moara” si sa schimbam diverse subansamble fara a rezolva problema.
Cold-reset-ul este prima metoda pe care trebuie sa o incercam.

Pasii sunt urmatorii:

Masina trebuie sa aiba motorul rece. Este bine sa faceti operatiunea dimineata.

Opriti toti consumatorii masini (lumini, instalatie audio, iluminare interioara, etc.)
Deconectati borna negativa a bateriei si lasati autoturismul fara alimentare cel putin 10 minute.
Reconectati borna si strangeti bine piulita fisei.

1. Puneti cheia in contact – Pedala de accelatie nu trebuie atinsa deloc!
2. Rotiti cheia pana la penultima pozitie, inainte de start si o lasati cel putin 10 secunde in aceasta pozitie. – Pedala de accelatie nu trebuie atinsa deloc!
3.1. Pentru masinile echipate cu cutie de viteze manuala trebuie apasata pedala ambreiajului – Pedala de accelatie nu trebuie atinsa deloc!
3.1. Pentru masinile echipate cu cutie de viteze automata trebuie apasata pedala de frana – Pedala de accelatie nu trebuie atinsa deloc!
4. Rotiti cheia pana la capat, in pozitia de pornire a motorului. Pornirea poate dura mai mult decat de obicei. – Pedala de accelatie nu trebuie atinsa deloc!
5. Lasat cheia in contact si motorul pornit dupa care iesiti din masina aproximativ 20 de minute, pana cand pornesc ventilatoarele din spatele radiatorului. – Pedala de accelatie nu trebuie atinsa deloc!
6. Opriti masina (rotiti cheia in pozitia inversa). Scoateti cheia din contact si asteptati cel putin 30 de secunde. – Pedala de accelatie nu trebuie atinsa deloc!
7. Reporniti autoturismul normal. Acesta s-a resetat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*