Diverse

Evaluarea autovehiculelor ce apartin unei firme de paza

Rate this post

Evaluarea autovehiculelor ce apartin unei firme de paza

I: Societatea noastra detine un parc auto compus din autoturisme Dacia Logan, Dacia Duster, Subaru Forester, Dodge Nitro si Jeep Commander.
O parte dintre aceste autoturismele amortizate integral nu mai pot fi folosite pentru activitatea de paza si protectie.
Intetionam sa scoatem la vanzare un lot de 10 autoturisme avariate dar functionale.
Pentru vanzarea pe piata libera avem nevoie de un raport de evaluare pentru fiecare autovehicul din care sa reiasa starea tehnica si valoarea actuala de piata.
Fiecare dintre aceste masini a fost verificata la reprezenta si au fost eliberate devize de reparatii.
In raportul de evaluare se va tine cont de aceste devize ?
Care sunt conditiile pentru realizarea acestei evaluari, este posibil ca inspectia tehnica sa fie efectuata la sediul societatii ?

R: Pentru evaluarea bunurilor mobile de tipul autoturismelor in vederea calcularii valorii de piata este foarte important de cunoscut starea tehnica detaliata a bunurilor si costurile de remediere ale eventualelor avarii.
Devizele de costuri estimate de catre unitatile service ale reprezentantelor sunt analizate in comparatie cu devizele alcatuite de catre alte unitati service autorizate.
Pentru unele categorii de autoturisme folosite este posibil ca valoarea unor reparatii de mica importanta sa se apropie mult de valoarea de piata a bunului.
Valoarea de piata a autovehiculelor folosite de companii nu este influentata de valorile inscrise in documentele contabile.
Un autovehicul amortizat integral poate avea diferite valori, incepand cu valoarea de recuperare si urcand pana la valoari speciale pentru cumparatori interesati.