Q&A

Nelamurire legate de evaluarea unor active apartinand unei societati comerciale

Rate this post
I: Societatea noastra detine in patrimoniu un numar de 3 ferme agricole. O parte dintre active societatii trebuie reevaluate.
Un raport de evaluare este necesar pentru garantarea unui imprumut bancar, alt raport este necesar pentru impozitare (la directia de impozite si taxe locale) si un alt raport este solicitat de auditor pentru actualizarea valorilor in contabilitate.
1. Pentru imprumutul bancar se vor evalua urmatoarele proprietati imobile ale societatii: 3 corpuri de proprietate – terenuri agricole, loturi compacte, lac natural, ferma pisciola(crap si specii fitofage), 15 cladiri – silozuri, grajduri, cladire administrativa, imprejmuiri, punct trafo,retele de instalatii, bazine supraterane, hale/depozite.
2. Tot pentru aceste cladiri este necesar si raportul de evaluare in vederea stabilirii valorii de impozitare pentru ANAF.
3. Raportul de evaluare solicitat de catre firma de audit va cuprinde toate proprietatile imobiliare descrise la punctul 1. (cladiri si terenuri).
Este posibil ca pentru punctele 1. si 3.sa fie folosit acelasi raport de evaluare ?

R: Pentru situatia descrisa de dumneavoastra sunt necesare cel putin 3 rapoarte de evaluare avand in vedere ca scopul evaluarii este diferit pentru fiecare in parte.
Tipurile de valoarea calculate difera in toate cele trei cazuri aceasta putand duce la diferente considerabile intre valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*