Strazile Bucurestiului

Depasirea in forta peste linia de tramvai

Rate this post
In traficul romanesc se remarca o categorie de frustrati cu permis de conducere.
Este vorba despre cei care au masini slabe si te depasesc in tromba atunci cand tu franezi ca sa traversezi perpedicular linii de tramvai.

Ii vezi de la semafor. Dorm, viseaza si intr-un sfarsit pleaca.
Tu, om normal, pleci la timp de la semafor, mergi cum trebuie si ajungi primul.
Din diverse motive, prostie la volan sau masina slaba, respectivii nu te ajung decat atunci cand tu franezi ca sa treci usor peste linii.
Furibunzi, calca pedala, pistoane urla prin tabla subtire si se anvata peste linii ranjind satisfacuti la tine.
Tu te uiti la ei, la masina, iti faci cruce si mergi mai departe.

Dupa aceea te intrebi oare ce o fi in mintea cercopitecului cu volan. O fi frustrat ca masina lui este proasta sau mai ieftina ? Are vreo urgenta si trebuie sa ajunga rapid ?
Te mai intrebi daca nu cumva tu mergi prea incet si incurci circulatia dar vazand ca oamenii normali merg la fel realizezi ca idiotul are o problema.

Am surprins odata o situatie in care un dobitoc cu o Solenza a facut slalom de pe banda a 2-a pe a 1-a, a accelerat pe linii si dupa 200 de metri a ajuns fix in spatele coloanei de masini stationata la un semafor.
Cel de pe banda a 2-a, depasitul, un brunet cu un R-Klasse l-a ajuns, s-a pus in pararalel si l-a intrebat suav “Unde te grabesti ma’ saracie, unde ai vrut sa ajungi ?”.
Nu ii agreez pe brunetii tupeisti dar vorbele lui au picat perfect pentru vitezomanul fara creier.
A facut zgomot, a consumat mai mult carburant, a stresat articulatiile masinii si a primit o mustrare usturatoare de la un tigan.

Cred ca testul psihologic are trebui sa cuprinda mult mai multe probe, una dintre ele fiind speciala pentru depistarea gradului de frustrare al soferului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*