Diverse

Pareri despre Bucharest Coffee Festival 2017

Rate this post
Bucharest Coffee Festival 2017 s-a desfasurat între 30 martie – 2 aprilie 2017.
Festivalul a avut loc la Hanul Gabroveni si a avut parte de o organizare excelenta.

Au existat 3 încaperi principale: doua mai mici, cu standuri de cafea si articole conexe si un spatiu mai mare cu alte standuri de cafea, cu scaune pentru spectatori si minibaruri pentru desfasurarea competitiilor.

  • Afara se vindeau suveniruri si înghetata.
  • A existat si un stand unde se puteau obtine tatuje temporare cu 20 ron.
  • Cafelele puteau fi degustate gratis.

Noi am degustat:

1. Un expreso scurt de la The Coffee Shop cu cafea Rwanda. Gust OK, textura catifelata, deloc amar.

2. Un Caffe Glace de la Stretto. Similara cu o inghetata, a avut o consistenta cremoasa, nu foarte dulce, excelenta!

3. Un Caffe Latte de la Totti Caffe. Personalul foarte amabil, cafeaua excelenta, latte art simpatic (din pacate nu se mai vede bine in fotografie).

Pe pagina de Facebook a festivalului a avut loc un concurs foto. Primii 10 participanti au castigat cate un pachet cu cafea si articole conexe, iar premiul cel mare a fost un curs la Barista School.

S-au organizat si o serie de tombole cu extrageri zilnice, premiile constand tot in pachete tematice. O prietena a castigat la tombola. Premiul era impachetat foarte frumos si festiv.

Toate produsele din pachet au fost de o calitate excelenta.

Pachetul a continut urmatoarele produse:

  1. O punga de cafea boabe. Excelenta!
  2. O sticla de Sirop Monin de Grenadine. Bun pentru cocktail-uri, mai ales cu suc de ananas, portocale, sau grepfruit.
  3. Un ceai de Fructe Mar si Scortisoara – 5 O’Clock – Foarte bun seara, sau iarna. Intensitatea aromelor nu este exagerata, dar aduce aminte de un targ de Craciun. 🙂
  4. Un ceai negru cu Iasomie si Trandafiri – 5 O’Clock – Un gust echilibrat si elegant. Este un amestec de ceai negru si ceai verde, cu iasomie si petale de trandafiri.Yummy-yummy.
  5. Un ceai de Portocala Rosie – Mount Himalaya – Aromat, floral, insa nu da senzatia de “hubba bubba”. Gustul este delicat, placut, perfect pentru o dupa amiaza de primavara.
  6. Un ceainic cu ceasca 5 O’Clock. – Calitate buna, portelan dens. Greutatea bine distribuita, ceasca se simte placut in mana. Arata foarte frumos.
  7. O cutie de bomboane Leonidas. – Sortimente diverse, calitatea obisnuita a bomboanelor Leonidas. Iubitorii de bomboane belgiene le vor aprecia.

Competitiile profesionale desfasurate in cadrul festivalului au fost premiate cu aceste trofee (amuzante?), in forma de bob de cafea:

Felicitari ogranizatorilor, participantilor si sponsorilor acestui festival de cafea!

Speram ca si in anii urmatori sa se organieze festivaluri de cafea la fel de reusite!

2 Comments

  • Vicky

    Premiul arata delicios! Anul acesta nu am reusit sa ajung la festival, dar sper ca anul viitor sa il prind. Mi-ar placea foarte mult.

  • Marius

    Am cautat pe site-ul festivalului de cafea o lista cu toate firmele participante, dar din pacate nu am gasit. Mi-ar fi placut sa vad exact care dintre reprezentantii cafelei au fost prezenti… Presupun ca au fost mai multe decat cele 3 pe care le-ati degustat. Multumim pentru “mini-lista” dar, dupa cum spuneam, mi-ar fi placut sa vad o lista completa din partea organizatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*