Pareri

Pareri despre cafeneaua Tucano din Bucuresti, Dorobanti

Rate this post
Astazi am luat o pauza la cafeneaua Tucano, localizata in strada Calea Dorobantilor nr.18, Bucuresti. Exista mai multe cafenele Tucano, iar cea la care am mers noi se numeste “Tucano Coffee Guatemala”.

Pareri înainte de a ajunge la cafenea

Puncte forte:

  • Am ales aceasta cafenea pentru ca am gasit-o pe internet in topul cafenelelor din Bucuresti care ar servi cafea buna.
  • Exista locuri de parcare pe langa cafenea (mai ales pe strada Ernest Brosteanu), iar de la metrou de la Romana se ajunge repede.
  • Ne-a placut terasa (relativ spatioasa), care se poate vedea din fotografiile de pe pagina lor de Facebook:

Puncte minus:

  • Am vrut sa facem o rezervare, am apelat de doua ori numarul de telefon (acelasi numar si pe siteul lor, si pe pagina de Facebook). Din pacate nu a raspuns nimeni si, in consecinta, nu s-a putut face rezervarea. Am gasit insa locuri. Cand am ajus noi, sambata in jur de ora 12:30, cafeneaua avea un grad de ocupare de aproximaativ 50%. Totusi, este neprofesional din partea lor sa nu poata fi contactati telefonic.
  • Am dorit sa consult meniul online. Insa pe site-ul cafenelei nu se gaseste un meniu online propriu-zis. Exista doar o pagina care se numeste “meniul nostru” insa sunt doar niste informatii generale. Iarasi, am considerat neprofesional ca meniul sa nu existe nicaieri online.

Pareri din cafenea

Puncte forte:

  • Muzica super ok. Cand am ajuns noi a inceput Röyksopp – What Else Is There?, a continuat cu melodii in genul acesta, dar la un momentdat am sesizat si un Linkin Park – In the end. Per total, atmosfera sonora super ok. Muzica nici prea tare, nici prea incet, perfect.
  • Vegetatie multa. Chiar daca nu exista umbrele, este totusi umbra suficienta pentru ca terasa este bine inconjurata de copaci, ceea ce ne-a conferint o stare relaxanta.
  • Personal amabil.
  • Zona linistita, nu se auzea zgomotul strazii.

La capitolul cafea, noi am consumat:

1. Truffle coffee (14 RON)

  • La gust se asemana cu o prajitura. Poate o idee cam prea dulce. Se pare totusi ca exista clienti care ar dori si mai dulce, asa ca am primit un pliculet de zahar. Just in case.
  • Per total, cafeaua-prajitura a fost buna. Nu extraordinara. Nu este genul de bautura pe care mi-as comanda-o de doua ori, dar a fost ok.
  • Mi-au placut textura fina si gustul pronuntat de ciocolata.

2. Expresso dublu (14 RON)

 

  • Aceasta cafea nu a avut zahar deloc si nici nu i-am adaugat.
  • Cafeaua a fost ok, insa nici de data aceasta noi nu am considerat ca ar avea ceva deosebit. A fost un expreso bun si atat.

3. Cafea la filtru si prajitura cu spanac si menta (30 RON)

  • Cafeaua la filtru nu am gustat-o personal, dar nu mi-a placut faptul ca era translucida. Parea mai degraba un ceai, dar prietena care a comandat-o nu s-a plans.
  • Prajitura a fost foare interesanta. Cred, de fapt, ca prajitura a fost punctul cu adevarat forte al intalnirii. Nu a fost prea dulce, gustul a fost unic si revigorant. Aromele “se deschideau” treptat pe papilele gustative, iar nota de menta a fost perfecta.

 

Puncte minus:

  • Pe langa cafele, am mai consumat si apa si, desigur, a venit momentul la care a trebuit sa vizitam toaleta… Dar surpriza. Toaleta nu functiona. Si nimeni nu s-a deranjat sa ne anunte dinainte. Iarasi, o lipsa de profesionalism. Pusi in fata faptului implinit, am aflat ca “puteti sa folositi toaleta de la Mc Donalds”. What?!
  • Cu toate ca se plimbau chelnerii tot timpul printre mese, comanda se face din interior. Singur de duci si dai comanda, si platesti tot atunci. Primesti un numar, il asezi pe masa, iar chelnerul iti aduce ulterior produsele. Nicio problema cu asta, dar am fi preferat sa avem parte de un meniu inainte (foarte secretoasa cafeneaua Tucano cu meniurile… ) si, evident, sa ne anunte cineva ca trebuie sa comandam din interior. Am “furat” un meniu lasat pe o masa de langa noi si cineva dintre noi stia deja ca se comanda din interior. Dar nu cred ca asta este solutia normala.
  • Undeva, in meniu, aveai posibilitatea sa-ti alegi o cafea “Ethiopia”. Dar in rest nu stiai ce fel de cafea primesti. Poate e normal pentru cafenele, in general, sa nu scrie tipul de cafea, dar avand in vedere ca Tucano se vrea a fi ceva mai “profi”, ma asteptam sa vad ce fel de cafea beau.

Concluzii

Mai mergem si alta data la cafeneaua Tucano?

Poate. Nu ne-a deranjat cu nimic in mod special, dar sunt ?i alte localuri mult mai ok. Amplasarea cafenelei reprezinta totusi un mare plus.

A fost buna cafeaua?

Da, dar nu a fost deosebita. A fost o cafea obisnuita, buna. Fara surprize neplacute.

Ne-am simtit bine la cafenea?

Da. Dar nu pentru ca am fi baut o cafea excelenta ori ca totul ar fi fost impecabil in cafenea, ci pentru ca am fost cu prieteni buni intr-o zi frumoasa de sambata 🙂

2 Comments

  • Vicky

    Mie mi-a placut cafeaua pe care am baut-o. Nu mai tin minte exact cum se numea, dar era ceva cu aroma de cocos. A fost foarte buna. Eu i-am mai adaugat si celalalt pliculet de zahar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*