Auto

Kit arc amortizor Penteker puntea spate – Subaru Forester 2008-2013

Rate this post

Kit arc amortizor Penteker puntea spate – Subaru Forester 2008-2013

Solutii pentru remedierea problemelor legate de tasarea arcurilor puntii spate.

 

Kit arcuri amortizoare Subaru Forester SH

Prietenii nostri de la Penteker ne-au anuntat ca incepand din aceasta vara au adus o gama noua de suspensii pentru autoturismele de tip SUV.

Dintre noile produse remarcam kitul Arc+amortizor+flansa pentru puntea spate a modelelor Subaru Forester SH, produse intre anii 2008-2013.
Fiind un SUV din gama superioara avem obligatia sa il mentinem in stare cat mai buna, suspensia fiind extrem de importanta pentru siguranta, confort si siguranta in timpul rularii.

Este cunoscut faptul ca atat amortizoarele cat si arcurile se uzeaza in timp, amortizoarele avand o durata de viata de aproximativ 2 ani iar arcurile intre 4 si 5 ani.
Am observat cu totii ca masinile importate de comercianti din Germania au garda la sol mai mica decat cele comercializate in Romania. Tasarea arcurilor este un fenomen care apare la solicitari dinamice oscilatorii sau la solicitari statice de tipul compresiunii axiale, pe o durata mare de timp.

Solutia pentru remedierea problemelor puntii spate o reprezinta inlocuirea intregului ansamblu arc-amortizor-flansa.
Solutia oferita de Penteker consta in kitul performance, un kit care nu este usor de montat, interventia facandu-se doar atelier service autorizat Subaru.
Varianta cea mai buna o reprezinta montarea suspensiei in reprezentantele Subaru din Bucuresti, Brasov, Sibiu sau Cluj-Napoca.

Pretul unui kit complet este de aproximativ 2850 de lei. Pentru mai multe informatii verificati pagina Penteker.ro

 

 

 

 

 

 

3 Comments

  • Paduraru XT

    Salut si bine v-am gasit!
    Am un Padurar de oras, un 2.5 Xt din 2011. Mi se pare ca este cam moale pe spate si cred ca este putin lasat.
    Mecanicii de la reprezentanta mi-au spus ca masina este OK dar mi se pare ca nu mai e ca la inceput.
    Ma batea gandul sa ii schimb amortizoarele dar vad ca si arcurile ar trebui inlocuite.
    Merita sa schimb complet fata si spatele ? Ce avantaje ar fi daca as inlocui si arcurile de pe fata ?

    • Administratorul

      Salut.
      Tu ai Forester XT, asa ca iti recomand inlocuirea celor patru arcuri. Inlocuirea arcurilor de pe puntea fata va reduce timpul de franare, va imbunatati usor demarajul si controlul in viraje.
      Am testat un Forester 2.0 diesel inainte si dupa inlocuirea suspesiei standard cu una rally. Masina a devenit mai rigida iar virarea in giratorii era mult mai precisa.
      Pe ea erau montate jante de 18″.

    • Administratorul

      Suspensia se inlocuieste complet pentru a evita diferente intre comportamentul celor doua punti. Nu este recomandat sa se monteze o suspensie rigida pe spate in combinatie cu o suspensie de strada pe puntea fata.
      Nu trebuie uitat ca suspensia puntii fata este deja uzata, otelul arcurilor prezinta oboseala specifica otelului de arcuri iar amortizoarele sunt deja la capatul duratei de viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*