Auto

Anvelope Firestone TZ300a 215/55/R17

Rate this post
Anvelope Firestone Firehawk TZ300a

Experienta mea cu Firestone Tz300alpha

In ultimii 40.000km am folosit anvelopele Firestone Tz300 alpha 215/55/r17 94w.
Aceste anvelope de vara sunt recomandata la viteze de maxim 300km/h, conform indicelui de viteza “W” dar si denumirii comerciale.

Anvelopele au fost montate pe un SUV Subaru Forester XT si au fost rotite conform recomandarilor manualului de intretinere al masinii.
In ciuda stilului de condus mai sportiv, uzura anvelopelor este de maxim 40%, cauciucurile Firestone fiind surprinzator de rezistente.

Cum se comporta la drum ?

In conditii de vara aceste anvelope sunt excelente. Autoturismul pastreaza foarte bine trasa, inclusiv in curbe mai pretentioase.
Talonul relativ mic ne asigura ca nu avem probleme cu dejantarea rotii in curbe.

Un amanunt interesant este plasticitatea materialului la temperaturi scazute. Nu recomand folosirea acestor anvelope in sezonul rece, aderenta scade drastic odata cu scaderea temperaturii.
In lunile reci de primavara sau toamna este recomandat sa fiti atenti la condusul sportiv, masina poate derapa atunci cand accelerati puternic sau virati brusc.
Anvelopele destinate folosirii la viteze mari sunt rezistente la temperaturi ridicate deoarece  fortele de frecare dintre roata si asfalt duc la cresterea temperaturii anvelopei.

Eu le acord nota 8.5 din 10. Consider ca Firestone au facut un produs excelent pentru cei care doresc control la viteze mari.
Urmeaza sa vedem comportamentul in timp, anvelopele avand 3 ani.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*