Diverse

Spalatoriile Lukoil 2.5Lei/fisa

Rate this post
Daca vii de la drum lung iar masina este plina de praf sau noroi este recomandat sa o speli.
Spalarea masinii te ajuta in primul rand pe tine, ai vizibilitate mai buna si te simti mai bine cand stii ca sofezi un autovehicul curat.
Sunt momente in care nu gasesti spalatorii deschise, fie pentru ca sunt zile de sarbatoare, fie pentru ca este prea tarziu.
O varianta ieftina si eleganta este reprezentata de spalatoriile self-care din benzinarii.
OMV au fost primii care au inaugurat acest sistem si acum au venit si cei de la Lukoil.

Spalarea se face cu ajutorul unor automate cu fise care permit selectarea unor anumite programe de spalare.
Austriecii vand fisa cu 5lei si programul dureaza 3minute iar rusii o vand cu 2.5lei si programul dureaza 2minute.

Pentru cei care doresc sa faca o curatare superficiala a prafului sau a noroiului este recomandata varianta celor de OMV, pentru ca presiunea apei este mai mare.
Cei care au timp si vor sa curete mai bine murdaria de pe masina pot merge la Lukoil, unde presiunea mai slaba este compensata de pretul mai mic. substantele chimice de calitate superioara si de existenta unei perii cu spuma activa.
Daca vreti sa folositi aceasta perie, nu uitati sa o spalati intai cu lancea pentru jet cu presiune deoarece unii soferi curata cu ea toata masina, inclusiv noroiul de pe jante.
Eu folosesc peria doar pentru curatarea geamurilor, iar rezultatele obtinute sunt foarte bune.

Cei care detin mai multe masini pot face economi destul de insemnate intr-un an, prin folosirea spalatoriilor self-care.
Pentru un detinator de doua autoturisme, care le spala de doua ori pe saptamana, economia poate fi de aproximativ 10euro pe saptamana sau de 400 euro pe an.
Nu trebuie uitat si aspectul amuzant al spalarii, dupa un drum lung, este placut sa faci putina gimnastica in jurul masinii.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*