Diverse 2

Grand Hotel Italia Cluj – Hotel 5 Stele

Rate this post
Grand Hotel Italia Cluj – Hotel 5 Stele

 

Daca sunteti in trecere prin Cluj si doriti sa va cazati la un hotel cu o arhitectura placuta si cu confort de 5 stele, puteti incerca varianta hotelului “Grand Hotel Italia” (suna putin cam fortat sa spunem “hotelul grand hotel” dar aceasta constructie este des folosita, asa ca nu ne vom impiedica de ea).

Cladirea este amplasata pe un teren de aproape doua hectare, la poalele Feleacului, in cartierul “Buna ziua”, intr-o zona predominant rezidentiala.
Fatada este pozitionata catre dealul Feleacului iar spatele cladirii are vedere catre oras.
Accesul se face din strada “Buna ziua”, pe langa magazinul Lidl.
Hotelul Grand Hotel Italia Cluj dispune de o parcare cu aproximativ 100 de locuri, situata in partea de vest a cladirii.
Drumul de acces la parcare este pentru moment in lucru dar este practicabil.

In fata hotelului descoperim o frumoasa piscina cu dimensiuni generoase (25m x 12m x 2m), placata cu mozaic de calitate superioara.
Drumurile si aleile de acces sunt placate cu pavele din beton, caramizii, placute la mers si antiderapante.

Accesul in receptie se face printr-o terasa eleganta, dotata cu mese, scaune si umbrele de soare.
La momentul sosirii, pe terasa se puteau vedea turisti care savurau cafea si tigari.

Un element forte al hotelului este reprezentat de sala receptiei.
Nu o pot denumi doar “receptie” pentru ca aceasta incinta este extrem de mare, avand o suprafata de peste 400mp si o inaltime de aproximativ 8m.
Hall-ul receptiei este placat cu marmura de lux, foarte probabil de provenienta italiana, cu modele din mozaic superior.

Hotelul dispune de trei lifturi Schindler, dintre care doua sunt pozitionate pe exteriorul cladirii, cu vedere catre oras.
Holurile sunt spatioase si luminoase.

Noi am rezervat o camera dubla “deluxe”, cu suprafata de 33mp, situata la etaj superior.
De la intrare am remarcat podeaua acoperita cu parchet masiv, fara covoare (capcane de praf si acarieni).
Camera este mare, designul camerei este clasic, cu bun gust, mobilierul este facut din lemn masiv, fara elemente inutile si decoratiuni kitschoase.
Patul este mare, confortabil, dar nu are lenjerie de bumbac 100%.
Lenjeria reprezinta o problema pentru cei sensibili. Materialele sintetice nu sunt tocmai placute la atingere.
Camera are un balcon marginit cu balustri din beton armat, de unde poate admirata privelistea orasului sau a Feleacului.

Un element negativ este reprezentat de sistemul de incalzire centralizat, cu tubulatura de aer.
Chiar daca incalzirea clasica ne obliga sa montam calorifere si sa pierdem spatiu, noi o preferam deoarece este mai sanatoasa.
Tubulatura care transporta aerul incalzit este un mediu propice dezvoltarii unor colonii de bacterii periculoase, plus ca exista riscul contaminarii aerului de la camerele alaturate.
Cei sensibili pot avea probleme respiratorii sau pot lua diverse raceli de la microorganismele ce sunt purtate de aerul incalzit.
Nu trebuie uitat nici zgomotul neplacut care insoteste incalzirea cu aer cald, prin tubulatura.
Este destul de dificil sa suporti un zgomot permanent de ventilator deasupra capului.

Punctul forte al camerei este reprezentat de camera de baie.
Incaperea este dotata cu cada cu vibromasaj dar si cu cabina de dus. Peretii sunt placati cu mozaic de calitate superioara iar podeau este placata cu un mozaic similar, antiderapant.
Baile dispun de uscator de par, bideu si de prosoape si halate.
Daca trecem cu vederea asternuturile si sistemul de incalzire cu aer cald, putem afirma ca avem de a face cu o camera foarte confortabila.

Din pacate aspectele pozitive sunt umbrite de micul dejun oferit in pretul cazarii.
Este stiut ca hotelierii italieni ofera mancare putina si nu tocmai de lux in pachetele de cazare, din cauza numarului mare de turisti care le viziteaza tara.
Probabil ca experienta din Italia isi spune cuvantul si in Cluj, doar ca aici clientii hotelurilor doresc o oferta mai bogata la micul dejun.

La final doresc sa acord cateva note hotelului.

Amplasare 9/10 – foarte bine
Arhitectura 10/10 – felicitari arhitectului, se vede ca a inteles meseria si a ales sa creeze o cladire pentru clienti, nu pentru orgoliul unui artist neinteles
Design 7/10 – designerul a facut niste greseli, a integrat elemente necompatibile si nu a respectat intru totul viziunea arhitectului.
Camere 8/10 – Penalizarea vine de la incalzirea prin tubulatura si asternuturile care “ard” pielea. Daca foloseau calorifere ar fi fost mult mai inspirati.
Restaurant 5/10 – Mancarea este comestibila dar calitatea este foarte slaba. Fie renunta cu totul la ea, fie fac niste imbunatatiri.

Concluzii: Hotel frumos, bine pozitionat, confortabil. Cei sensibili trebuie sa fie atenti la bucatarie si la sistemul de ventilatie. Astmaticii trebuie sa il evite in sezonul rece din cauza aerului cald care poate cauza neplaceri,.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*