Constructii

Termografie salveaza energia

5/5 - (1 vote)
Termografie salveaza energia.
Scanezi termic, remediezi si economisesti bani.

Scanarea termica a cladirilor si a instalatiilor este un procedeu nedistructiv modern, de depistare a defectelor de construire sau a celor ce tin de proiectare.
De multe ori se intalnesc situatii in care constructorul a respectat cu exactitate recomandarile proiectantului, proiectantul a calculat corect si a respectat standardele dar materialele folosite nu au respectat fisa tehnica a producatorului.
In acest caz particular sunt recomandate incercari de laborator, cu echipament specializat si omologat pentru testarea materialelor.

Pentru depistarea erorilor de construire sau proiectare a sistemelor de izolatii termice si nu numai, se foloseste cu succes scanarea termica in infrarosu a cladirilor.
Golurile din termoizolatie, folosirea in exces a mortarului sau includerea unor alte elemente in zidarie, neizolarea sub cota 0, toate acestea pot fi usor depistate de camera de termoviziune.
Energia consumata pentru incalzirea sau racirea spatiilor de locuit sau industriale nu trebuie pierduta in mediul exterior.
Orice proprietar de cladire este interesat sa economiseasca energie fara a pune in pericol sanatatea ocupantilor cladirii.
La realizarea unui sistem de termoizolatie performant este recomandat sa se cunoasca toate specificatiile tehnice ale imobilului iar echipa de proiectanti trebuie sa includa si un auditor energetic autorizat.
Rezultatele punerii in opera a unui astfel de sistem sunt verificate vara sau iarna, cu ajutorul camerei cu infrarosu, un contrast slab indicand o buna termoizolare a constructiei.

Buna izolare a cladirii permite realizarea unui numar superior de schimburi de aer interior-exterior, de preferat cu ventilare fortata, fara a pierde energie din elementele constructiei.
Este recomandata aerisirea cu geamurile larg deschise, in locul deschiderii partiale a unui singur geam.
O casa corect izolata trebuie aerisita corect.
Termoizolarea exterioara cu materiale moderne implica o atentie suplimentara catre parametrii calitativi ai aerului ambiental.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*