Diverse 2

Scanare infrarosu cladiri si apartamente

5/5 - (1 vote)

Scanare infrarosu cladiri si apartamente

scanare infrarosu cladire birouri, scanare termica imobil
Scanare infrarosu cladire de birouri

Exista  situatii in care suntem nevoiti sa detectam nedistructiv anumite probleme ale constructiilor sau ale instalatiilor aferente.
O metoda moderna de investigare este reprezentata de scanarea termica, cunoscuta si sub denumirea de scanare in infrarosu a cladirilor.
Termenul de scanare in infrarosu este unul popular dar nu este cel mai corect, camerele de termoviziune/termografie interpretand temperaturi cuprinse intre -50 si 2000gr C.
Camerele cu infrarosu sunt de obicei camere de supraveghere sau de vanatoare si afiseaza reflexii ale unor surse care au temperaturi cuprinse intr 250 – 300gr. C.

Ce fel de camere de termoviziune sunt folosite pentru scanarea in infrarosu ?

Scanarea termica a cladirilor se efectueaza cu echipamente mobile, ce contin senzor de tip bolometru fara racire, care opereaza in intervalul -30 – 300gr.C.

Ce fel de specialisti opereaza aceste echipamente ?

Inspectiile de termoviziune sunt realizate de ingineri termotehnicieni, absolventi ai unor facultati de profil, cu experienta in termotehnica sistemelor de constructii si in domeniul utilajelor tehnologice de prelucrare la cald.

Care sunt pasii pentru realizarea unei termografii a unei cladiri, a unui apartament sau a unui echipament montant intr-o cladire ?

Termografie apartament situat in bloc de locuinte, cu pereti din placi BCA.
Termografie apartament situat in bloc de locuinte, cu pereti din placi BCA.

Beneficiarul lucrarii de termografie va discuta in prealabil cu unul din inginerii din colectivul SC Haintz Consulting SRL Bucuresti si se va stabili de comun acord data inspectiei.
In cazul aparitiei unor fenomene meteorologice neprevazute, ce pot influenta rezultatul masuratorilor, beneficiarul va fi anuntat pentru a reprograma inspectia termografica.

In ce forma este receptionat rezultatul inspectiei termografice ?

Rezultatul datelor culese va fi centralizat intr-un raport de inspectie termografica, ce va contine termograme ale constructiilor, instalatiilor sau echipamentelor scanate termic.

In cadrul raportului de inspectie termografica vor fi furnizate si informatii despre remedierea defectiunilor constantate sau calcule de randament termic ?

Raportul de expertiza termografica se rezuma doar la datele culese cu ocazia inspectiei termografice.
Eventualele vicii ale cladirii inspectate vor fi comunicate beneficiarului de catre inginer la data inspectarii.
Calculele de randament termic sau solutii pentru eficientizarea energetica a apartamentului, constructiei sau cladrii inspectate fac parte din procesul de auditare energetica si nu vor fi cuprinse in raportul de inspectie in infrarosu.

Ce fel de probleme pot fi evidentiate utilizand camere de termoviziune pentru cladiri ?

Folosind tehnologia termoviziunii pot fi detectate nedistructiv multe probleme aparute in timpul construirii sau in perioada de folosire a cladirii, datorita intretinerii necorespunzatoare a imobilului.
Dintre aceste amintim urmatoarele:

  • Detectarea pierderilor de energie, masurarea fluxurilor termice prin suprafetele exterioare pe baza datelor culese cu ajutorul camerei de termoviziune.
  • Vizualizarea puntilor termice
  • Detectarea pierderilor de caldura prin zonele neetanse. Procedeul implica montarea unor echipamente masurare si de pompare a aerului sub presiune in incinte.
  • Detectarea prin scanare in infrarosu a infiltratiilor in terasem acoperisuri sau in izolatia peretilor, atat la interiorul cat si la exteriorul cladirii.
  • Pot fi detectare avariile instalatiilor termice si electrice, colmatari, scurgeri de agent termic sau modificarea rezistentei unor circuite si aparate electrice.
    Detectarea imperfectiunilor in termoizolarea camerelor de frig.

Care sunt avantajele Haintz Consulting ?

Societatea Haintz Consulting SRL din Bucuresti va pune la dispozitie experienta unei echipe de ingineri condusa de prof. dr. Ivan Gabriel, specialist cu o vechime de peste 35 in termotehnica sistemelor de constructii, auditor enegertic gradul 1 pentru cladiri si instalatii.
Echipa are in componenta ingineri instalatori, ingineri constructori si ingineri mecanici cu experienta in utilaj tehnologic de prelucrare la cald.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  • Laurentiu V

    Buna seara,

    Imobilul in care locuiesc are unele zone in care apare mucegaiul. Asta se intampla la parter dar si la etajul 1.
    Doresc sa stiu daca ma puteti ajuta cu o scanare termica a casei pentru a vedea pierderile de caldura.
    Casa se afla in Corbeanca.
    Cu cine trebuie sa discut pentru a obtine mai multe detalii legate de aceasta termoviziune ?
    Va multumesc.

    Va multumesc.

    • Administratorul

      Intra pe pagina Haintz.ro si vei gasi mai multe detalii legate de termografia cladirilor. Cand vei discuta cu ei nu uita sa mentionezi ca ai citit articolul de pe Italo, poate ca vor fi mai prietenosi.
      Stiu ca au facut lucrari si pe Valea Prahovei, nu cred ca ar fi vreo problema pentru Corbeanca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*