Diverse 2

Cladiri in care te imbolnavesti 1 – Sa ne incalzim cu foehnul (uscatorul de par)

Rate this post
Romanii sunt niste oameni simpatici dar nu exceleaza la capitolul inteligenta.
Cand vad o prostie aplicata in vest sunt primii care si-o doresc si o implementeaza la ei acasa.

Unii dintre romani, in special niste directorasi prosti s-au hotarat sa faca si economie si au renuntat la sistemele clasice de incalzire cu agent termic si calorifere in favoarea incalzirii centralizate cu aer cald transportat prin tubulatura ascunsa in tavan.
Aceste sisteme incalzesc doar aerul sau mai bine zis aduc aer cald pe care il recircula si il reincalzesc (un oarecare procent, nu 100%) fara ca peretii sa ajunga la temperatura apropiata de cea a atmosferei interioare.

Diferentele de temperatura dintre pereti si aerul introdus conduc la aparitia umezelei pe pereti si ulterior a mucegaiurilor in anumite zone, in special la puntile termice.
Microorganismele apar si interiorul tubulatorii, cea mai cunoscuta bacterie fiind Legionella pneumophila, cea care a omorat 34 de veterani americani cazati in hotelul Bellevue-Stratford.

Hotelurile care opteaza pentru acest sistem de incalzire o fac doar din considerente economice, nicidecum pentru confortul clientului.
Din pacate managerii lor au minte scurta si nu realizeaza ca imbolnavirea clientilor le va ruina afacerea.

Pentru a asigura un aer cald curat sunt necesare solutii tehnice pentru sterilizare si filtrare dar costurile sunt mari.
Chiar si in aceste conditii respirarea unui aer cald cu umiditate necontrolata poate fi periculoasa pentru sanatatea oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*